I dag har jeg prøvd ut en ny oppskrift :
Sandwichkake med hvit sjokoladekrem i midten, og masse friske jordbær :=)
Den ble seriøst god, men den kunne fint ha stått litt lenger i kjøleskapet så kremen fikk stivnet enda mer :=)
Denne skal definitivt lages flere ganger :=)
Har fått flere forespørsler om oppskrift, så da legger jeg den likesågodt ut her :
Sjokoladebunn :
50 g smør
2 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
3/4 dl kakao
1 ts bakepulver
Smelt smøret og avkjøl.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
Sikt inn mel, bakepulver og kakao.
Bland inn smøret
Hell røren i 24 cm rund kakeform, bunnen dekket med bakepapir.
Stek i nedre del av ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter.
Avkjøl kakebunnen på rist.
Del kakebunnen i to.
Legg den ene delen tilbake i formen.
Fyll :
1 kurv jordbær
3 pl. Gelating ( jeg brukte pulver )
4 dl fløte
200 g hvit sjokolade
2 eggeplommer
Legg gelatinen i kaldt vann i 10 min. ( jeg hoppet over det punktet med pulveret )
Hakk sjokoladen, og kok opp 1 dl fløte.
Ta kjelen vekk fra varmen og la sjokoladen og gelatinen smelte i den varme fløten.
( Her bare tilsatte jeg pulveret direkte i fløten når sjokoladen var smeltet)
Når sjokoladefløten er avkjølt, røres eggeplommene inn. ( er fløten for varm, vil plommene stivne i klumper )
Visp resten av fløten stiv.
Rør inn litt og litt av sjokoladefløten.
Hell halvparten av kremen over kakebunnen.
Legg på ett lag med jordbær, skjært i tynne skiver.
Hell over resten av sjokoladekremen og legg til ist på den andre sjokoladebunnen.
Dekk formen med plast og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
Pynt med kakaodryss og rikelig med fersk jordbær.
50 g smør
2 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
3/4 dl kakao
1 ts bakepulver
Smelt smøret og avkjøl.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
Sikt inn mel, bakepulver og kakao.
Bland inn smøret
Hell røren i 24 cm rund kakeform, bunnen dekket med bakepapir.
Stek i nedre del av ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter.
Avkjøl kakebunnen på rist.
Del kakebunnen i to.
Legg den ene delen tilbake i formen.
Fyll :
1 kurv jordbær
3 pl. Gelating ( jeg brukte pulver )
4 dl fløte
200 g hvit sjokolade
2 eggeplommer
Legg gelatinen i kaldt vann i 10 min. ( jeg hoppet over det punktet med pulveret )
Hakk sjokoladen, og kok opp 1 dl fløte.
Ta kjelen vekk fra varmen og la sjokoladen og gelatinen smelte i den varme fløten.
( Her bare tilsatte jeg pulveret direkte i fløten når sjokoladen var smeltet)
Når sjokoladefløten er avkjølt, røres eggeplommene inn. ( er fløten for varm, vil plommene stivne i klumper )
Visp resten av fløten stiv.
Rør inn litt og litt av sjokoladefløten.
Hell halvparten av kremen over kakebunnen.
Legg på ett lag med jordbær, skjært i tynne skiver.
Hell over resten av sjokoladekremen og legg til ist på den andre sjokoladebunnen.
Dekk formen med plast og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
Pynt med kakaodryss og rikelig med fersk jordbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar